Vi har varit på en liten roadtrip till Göteborg för IT Solutions Expo och #CloudBeer

Özgür Bal City Cloud Leave a Comment

Det har varit ett par fantastiska dagar i Göteborg med både IT Solutions Expo och #CloudBeerGothenburg på schemat. Vi träffade en hel del intressanta människor och fick chansen att visa upp både nylanserade City Cloud OpenStack och våra kommande Desktop as a Service -tjänster. Här är en liten sammanfattning av våra dagar.

IMG_9274

IT Solutions Expo

IMG_9304Vi hade två intressanta dagar där vi träffade massor av representanter från IT-branschen. Första dagen, på onsdagen, stod vi på scen och körde en demo av City Cloud OpenStack och alla häftiga funktioner i systemet. Något som väckte nyfikenhet och intresse av många besökare. Faktum är att det är få andra företag i världen som använder OpenStack på det sätt som vi gör, än mindre i flera, sammankopplade serverhallar på olika geografiska platser.

Vi satte även upp en demo av Desktop as a Service i City Cloud. I vårt exempel använde vi en Raspberry Pi som klient för att verkligen understryka hur enkelt och hur kostnadseffektivt det är att komma igång med VDI/Desktop as a Service i City Cloud. Mer om våra lösningar kommer i framtida artiklar här i bloggen.

 

#CloudBeerGothenburg

Skärmavbild 2015-03-06 kl. 12.59.42På kvällen den 4:e mars körde vi andra omgången av #CloudBeer. Precis efter mässan möttes vi på Scandic Opalen för lite käk, nätverkande och intressanta presentationer om Docker, OpenStack, ölbryggning och säkerhet i publika moln.

 

 

 

Vad är #CloudBeer?

CloudBeer är en serie avslappnade träffar för dig som vill lära dig, utbilda andra och diskutera moln-relaterade frågor. Genom att bjuda in till enklare träffar som kretsar kring pizza och molnet hoppas vi kunna lära oss nya saker, få nya perspektiv och träffa nya vänner. Vårt mål är att CloudBeer ska bli din nya favoritplats där du kan möta likasinnade i din stad, där inget ämne förkastas och där alla får komma till tals.

Här är några bilder från träffen i Göteborg. Kolla även in #CloudBeerGothenburg feeden.

 

Unknown