Presentationer för OpenStack Summit i Tokyo tillgängliga – dags att rösta!

Johan Christenson Event, Mässor, OpenStack Leave a Comment

Det är dags igen. Dags för OpenStack Foundation and ta in förslag på presentationer och för alla i OpenStack communityn att rösta på de presentationer som de önskar se på OpenStack Summit i Tokyo i höst. Som med varje OpenStack Summit har den växt ytterligare och inför Tokyo har OpenStack Foundation fått in fler än 1500 förslag på presentationer. Det är ett extremt intresse runt OpenStack och träffen i Tokyo.

OpenStack OpenStack Summitfyllde precis 5 år och mer eller mindre varje större IT-relaterat företag har gått in och stödjer OpenStack i sin utveckling. Senast förra veckan gick Google in som så kallad ”corprate sponsor” i OpenStack. Som med alla de andra stora företagen ger Googles inträde ytterligare möjlighet för OpenStack att mogna och få ett än bättre eko-system. Några av de stora företagen som är en del av OpenStack i form av sponsorer är Cisco, Intel, HP, IBM, Red Hat, Ericsson, Nokia, Dell, EMC och Rackspace.

Som du säkert redan vet så är City Network både ”corporate sponsor” och en mycket aktiv del av OpenStacks community. I OpenStack market place kan du läsa mer i detalj om vilka versioner och var våra OpenStack-baserade data centers finns runtom i världen. Med tre data centers i Europa och ytterligare två i USA är City Network en av de absolut ledande publika molnen baserad på OpenStack. Nedan finner du en summering av de presentationer som vi har föreslagit till OpenStack Summit i Tokyo. Vi skulle förstås vara mycket tacksamma om just du vill rösta fram dessa presentationer som del av Summiten i Tokyo. Du kan klicka på titlarna för att komma till sidan där du kan rösta.

Drift av OpenStack i pulika moln

Vi kommer gå igenom både utmaningarna och möjligheterna runt OpenStacks användande i stor skala och i flera data centra i en publik moln-miljö. Specifikt utmaningarna runt Identity (Keystone) versioner och begränsningarna du kommer stöta på om du använder existerande version 2. Det är stora skillnader mellan version 2 och den nya version 3. Vi kommer visa varför du måste köra version 3 direkt och de möjligheterna det ger dig. Hur du kan bygga din plattform trots att vissa projekt inte stödjer version 3.

Publikt moln som hanterar höga säkerhetskrav inklusive Solvency II – baserad på OpenStack

Privata kunder med behov av hög säkerhetsklass och statliga myndigheter söker sig mot cloud computing och således publika moln och ”pay-as-you-go” modellen. Utmaningen är att kunna nå kostnadseffektivitet samtidigt som mycket högra krav på säkerhet måste uppfyllas. Att samtidigt få full flexibilitet i infrastrukturen och använda resurser i ett publikt moln är inte att ta för givet. City Network är det första företaget som byggt en publik infrastrukturtjänst för företag med extremt höga säkerhetskrav som samtidigt erbjuder flexibiliteteten av publikt moln – helt baserad på OpenStack (Kilo initialt). Följ med oss och hör hur vi byggde denna publika infrastrukturtjänst som stödjer både ISO 27001- och Solvency II-kraven.

Varför City Cloud Management System (cloud managament system)

Att ha full kontroll av alla globala resurser på en och samma plats, som dessutom är enkelt att använda, är det få som har idag. Vare sig det är krav på två-faktor-login eller kontroll över hundratals maskiner i fem olika data centra på ett och samma ställe. City Network har tagit hanteringen till en ny nivå med City Cloud management system. Du får se hur flera användare, med olika rättigheter, kan arbeta i olika projekt och nätverk över flera data centra. Till och med får du se hur man kan skicka en volym eller disk från en hall till en annan med ett knapptryck. Få en inblick  i City Clouds management system och varför vi har byggt det som vi har gjort – självklart helt baserat på OpenStack.

Live Demo! Få full effekt från automation genom kombination med publika moln.

Vi förstår alla att automation är kritiskt för alla företag idag. För att nå god effektivitet och kvalite så har automationsverktyg blivit helt kritiska. Vi visar hur man kan använda Ceilometer och Heat för full automation men inte bara för skalning utan även hur du kombinerar det väl med ”pay as you go” modeller för att få din lösning verkligen kostnadseffektiv.

Vi hoppas du följer med oss till Tokyo och diskuterar användande av OpenStack i ditt företag. Vi hoppas också att du provar City Cloud och kanske kombinerar det i kombination med din interna drift. Sist men inte minst hoppas vi att du lägger en röst på våra presentationer ovan. Tusen tack!