Molntjänster kan säkerställa varaktig fred på jorden

Özgür Bal Molnet Leave a Comment

Som säkerhetschef förväntas du då och då ha insatta åsikter om säkerhet. I vår bransch förväntar sig nog många att molnsäkerhet bör innehålla någonting om kryptering, integritet eller datalagring. Förstå mig rätt, jag hade kunnat skriva många spaltmeter om dessa ämnen men idag vill jag prata om molnet och säkerhet i ett mycket större perspektiv.

photo-1446160657592-4782fb76fb99

Molntjänster i sig kan säkerställa varaktig fred på jorden

En bra åsikt är att önska fred på jorden. Mer en önskan än en åsikt förstås och önska på för all del. Svaret på HUR det ska faktiskt ska gå till är molnet.

En fri och ofiltrerad tillgång till utbyte av information och idéer är fundamentala och nödvändiga för en fungerande demokrati. Att ha direktaccess till bank- och andra finansiella tjänster är något som vi tar för givet men som, trots sin nödvändighet, saknas i många utvecklingsländer. Att bygga en verksamhet som genererar långvariga vinster är det enda sättet för ett utvecklingsland att bli ett industriland. För detta behövs väl fungerande och säkra kommunikationskanaler och möjligheten att utbyta dokumentation, även över långa avstånd. Din geografiska position får aldrig bli något som begränsar dina möjligheter att ansöka om ett lån eller att signera avtal digitalt. Molntjänster är alltså vad som kan bana väg för demokrati och en väl fungerande ekonomi i utvecklingsländer.

Så, näst efter rent vatten bör tillgången till Internet vara högsta prioritet.

 

Fler molntjänster i Afrika!

Infrastrukturtjänster som produkt är egentligen ganska tråkigt men de är en nödvändighet om vi siktar på global utveckling. Internationell terrorism stoppas bäst genom att stoppa drivkraften bakom viljan att bli terrorist. I en välutvecklad nation finns det mycket mindre grogrund för terrorister.

Fler moln och molntjänster innebär mer demokrati
Fler moln och molntjänster innebär nationell tillväxt
Fler moln och molntjänster innebär mindre terrorism
Fler moln och molntjänster innebär global säkerhet.

Lås oss gå samman kring det här med Molntjänster och skapa fred på jorden!

 

 

namnlöst-150508_01-högupplöstKim Hindart, CSO på City Network, har en lång bakgrund inom informationssäkerhet och säkerhetsfrågor från bland annat nyhets- och mediabranschen, IBM, Svenska Försvaret och stora telecomföretag. Han är en stor entusiast inom Open Source projekt såsom Symbian, Android och OpenStack. När han inte jobbar med säkerhetsfrågor leker han med databaser och mobiloperativsystem. Enligt Kim är Internetaccess och ost är de två största nödvändigheterna i livet.

”Go SQL you can still survive”.