Windows server 2008R2 med MSSQL och VirtIO/BLK

Özgür Bal Molnet Leave a Comment

downloadFärdiga installationer av Windows 2008 med och utan MSSQL har vi haft i City Cloud sedan starten 2009. För ungefär en månad sedan implementerade vi även VirtIO drivrutiner för Windows i vår virutaliseringsplattform som snabbade upp våra nya Windows-images med 50%. Då släppte vi en ny, ren Windows-image med de nya drivrutinerna och nu finns även Windows 2008 + MSSQL med VirtIO drivrutiner som en image i City Cloud.

Windows Server 2008 med MS-SQL Std

mssql_server_logoDen nya imagen finns tillgänglig i vår App Center och innehåller alltså Windows Server 2008 datacenter med MSSQL 2008 Standard. Från adminpanelen i City Cloud klickar du på App Center och plustecknet på den image du vill installera. Inom några minuter skapas en fullfjädrad, virtuell server som du kan börja använda direkt.

Tänk på att denna konfiguration inkluderar licensierad mjukvara som debiteras dig per timme. Kolla in våra priser här: https://citycloud.se/priser

 

Användbara tips

När du precis skapat din virtuella server kan det ta en stund för den publika IP-adressen att visas i admin panelen. Servern får dock en IP-adress i samma stund som den skapas och för att omgående få reda på den kan man använda den inbyggda VNC klienten. Logga in med VNC-klienten, ändra standardlösenordet för användaren och få reda på IP-adressen inifrån servern.

När du fått tag i din IP-adress kan du använda Remote Desktop för att kontrollera din server.

Hoppas att vårt nya tillskott kommer till användning och som vanligt är det bara att lämna en kommentar om du har några synpunkter eller förslag på andra images som vi ska lägga till.