So4IT, ny partner i vårt Service Provider program

Özgür Bal Uncategorized Leave a Comment

logo I dagarna utökar vi vårt Service Provider program genom vårt nyfunna samarbete med So4IT – en ledande utvecklare av Enterprisemjukvaror. So4IT är specialister inom Java och står bakom avancerade lösningar inom Spring och Java EE för stora kunder runt om i världen. Den internationella kundbasen ökar ständigt och en av anledningarna är den unika kunskap som So4It besitter gällande PaaS-lösningar där de är exklusiva leverantörer av Gigaspaces i Sverige och andra nordiska länder.

Gigaspaces är PaaS-lösningen för de företag som kräver extrem redundans i kombination med oslagbar prestanda. Vi fick en pratstund med Magnus Poromaa, VD för So4It och ställde några frågor om företaget, deras framgångar och vårt samarbete.

Magnus Poromaa Hej Magnus, först och främst, det är riktigt spännande att ha er med i vårt Service Provider program och vi ser med glädje fram emot vårt samarbete. Vad exakt kommer ni kunna hjälpa våra kunder med om man ska vara konkret?

SO4IT är en helhetsleverantör som kan ta ansvar hela vägen för ett projekt. Visst, vi jobbar som resurskonsulter men ofta väljer kunder att låta oss utveckla hela produkten. Vi äger och driver design företaget Modetsy Creative Agency vilket gör att vi kan kombinera grafisk och interaktions desig med avancerad och välfungerande teknik. Sammanfattningsvis kan man säga att vi jobbar med allt från att knäcka goda idéer till att implementera för Web, mobil och back-end.

När jag läser på er hemsida ser jag bland annat att ni jobbar med spelutveckling, Java, Mobila plattformar och webb. Hur stora är ni egentligen?

Vi är 23 personer i So4IT och Modesty Creative Agency (Vi söker 10-15 till för detta året). Saken är den att vi är väldigt seniors och flera av oss har jobbat inom helt olika områden i våra karriärer. I spelmotorn handlar det om C++ och OpenGL, för Webb och mobil handlar det om HTML, JavaScript, Objective-c m.m medan det for back-end handlar om Java och Open Source. Egentligen är det inte så stor skillnad rent tekniskt, eftersom vårat fokus är att vara riktigt bra på teknik så applicerar vi samma designmönster på alla plattformar.

Vilket av dessa områden har ni som ert huvudsakliga fokus?

Samma fokus på allt. Kom ihåg att är man drygt 20 stycken kan man dela upp gruppen att göra olika saker vid olika tider. Det är en styrka och garanterar att vi kan vara den helhetsleverantör vi är.

Har ni några kända referensprodukter/tjänster inom respektive område som ni kan stoltsera med?

Inom enterprise är vi som sagt tunga på öppen källkod men det är inte våra produkter. Sedan äger vi rättigheterna till Gigaspaces i Norden vilket gör oss till det enda företaget som kan garantera linjär skalbarnet direkt ur lådan så att säga.

Spelmotorn, GEAR, säljer bra idag. Vi har ett antal kunder och prospekt som gör att vi fortsätter utveckla den varje dag.

Vårat medicinjournal system, Galactic, har drygt 90 olika kunder och med den nya Webb-delen ökar det varje dag.

Berätta mer om Gigaspaces

Gigaspaces är nästa generations applikationsserver som är byggt på ett arkitektuellt mönster som kallas SBA (Space Based Architecture). Våra kunder finns inom bank & finans, telekommunikation och online gamling där transaktionskraven är höga och linjärskalbarhet, där man kan lägga till mer hårdvara för att få mer prestanda, är viktigt. Sanningen är att Gigaspaces är helt unik i världen idag och tillströmningen av kunder kommer att öka under året. Redan nu i dagarna har vi ett event där några av Sveriges största företag kommer för att lyssna och få veta mer.

Är detta något som användarna av City Cloud, genom vårt partnerskap, kommer kunna ta del av?

Absolut. Gigaspaces är den enda applikationsservern som är byggd med molntjänster i åtanke från början. Som kund kommer man att kunna köpa Gigaspaces direkt från City Clouds utbud. Så om kunden är intresserad av att ha en molnplattform som klarar av 100 000-tals transaktioner/sekund och samtidigt skala linjärt så finns den möjligheten snart hos City Cloud.

Varför bör man satsa på Gigaspaces enligt dig?

En sådan fråga skall man helst fråga kunderna som använder Gigaspaces men sanningen är att om man har fastnat i gamla tekniker som Java EE och .NET så borde man vända ansiktet mot Gigaspaces. Det är ingen slump att kunder som kontinuerligt har fallerat på en traditionell arkitektur som är databas tung nu vänder sig till Gigaspaces. T.ex har vi bankkunder som tidigare använde en sådan arkitektur och helt enkelt inte klarade av den trafikmängd de har. Istället fick det dra ner på sina affärsmoln och spendera månader eller år med att försöka leva upp till nästa stora trafik peak. Med Gigaspaces rullar det på och när det börjar bli segt köper man mer hårdvara och problemet är löst. Kort och gott som gjort för City Cloud där hårdvara finns att hyra via ett klick så att säga.

Ni har formligen exploderat på väldigt kort tid och blivit ett av landets ledande företag inom enterpriselösningar. Vad är nyckeln bakom era stora framgångar?

Även om vi är kaxiga så är vi alltid ödmjuka inför vad som skapas runt om i världen. Det är därför företag som Gigaspaces vill at vi skall representerar dem. Det är svårt att hitta den typ av kunskap vi representerar helt enkelt. Sedan har vi riktigt roligt när vi jobbar och alla som är hos oss kan intyga att deras utvecklingskurva pekar uppåt, det kan jag garantera.

Vilka är era största kunder?

Avanza Bank, SunGard, Vodafone, IsTools, RPS, Cisco m.m. Kundbasen är stor och ökar för var dag.

So4IT är den fjärde partner som vi knutit till oss i Service Provider programmet för City Cloud och vi är oerhört glada för att skaran växer. Det går inte undan men det är inte heller det vi vill. Vi månar om att kunna erbjuda våra kunder kvalitativa tjänster vilket förutsätter långvariga och relevanta relationer med företag som vi anser har just detta och tillsammans med oss kan leverera en bra lösning för kunden. Har ditt företag en bra tjänst som du tror att våra kunder skulle ha stor nytta av? Ansök till Service Provider programmet.