Idag lanserar vi Europas första molndatabastjänst!

Özgür Bal Okategoriserade Leave a Comment

cityseveral

Idag är en stor dag för oss på City Network. Idag lanserar vi nämligen Europas första molndatabastjänst tillsammans med vår partner Severalnines!

 

Databas som tjänst

En massa nya termer har uppstått i takt med att cloud computing blivit mer och mer accepterat och anammat. Infrastruktur som tjänst och mjukvara som tjänst är bara några av dem. En av de mindre kända men ack så viktiga termerna är Databas som tjänst (DBaaS). Som namnet antyder kan Databaser nu provisioneras och skalas efter behov och efterfrågan.

Så vad händer när du parar ihop DBaaS och nästan omedelbar provisionering av virtuella servrar? Jo, tack vare SeveralNines har du då en enkel och distribuerad lösning för databasreplikering. Vad det i grunden betyder, är att din databas replikeras på flera maskiner, vilket säkerställer att din data är skyddad.

Säkert och insynsskyddat

Tack vare att vårt datacenter är placerat i Sverige står vi under de europeiska lagarna om dataskydd. Detta är en stor fördel mot världens största leverantörer av DBaaS tjänster, som främst finns i USA, där man står under initiativ som The US Patriot Act. Under Patriot Act kan amerikanska myndigheter komma åt data som ägs av europeiska medborgare och företag, utan ägarens vetskap. Kunder från hela världen kan nu dra nytta av de besparingar och den flexibilitet som möjliggörs av moln-baserade databastjänster med vetskapen om att de inte kan påverkas av Patriot Act.

Nu på City Cloud

Vi är verkligen glada över att ha SeveralNines som vår nya partner. Deras plattform för automatisk drift av databaser i molnet bygger på vår City Cloud, som tillåter obegränsad tillväxt med fokus på stabilitet, säkerhet och redundans.

Just nu finns City Cloud databastjänst i beta för alla City Cloud Kunder. Företag kan ansluta sig och prova tjänsten via e-post, dbaas@citycloud.eu. Tjänsten är gratis under hela beta testningen.

Läs gärna mer i vårt pressmeddelande